Nederland is de volgende voor HootSuite ~ Dutch update from @HootSuite_NL

HootUp NL Owly Mask

The following is written in Dutch by HootSuite Netherlands Community Operative, Rolf van Velthoven.

Als HootSuite,  een groeiend Social Media Management tool, zijn we nu gericht op de Nederlandse markt. Het HootSuite dashboard en de mobiele versies zijn nu compleet vertaald in het Nederlands. Dit is een nieuwe mijlpaal voor ons, een van velen. HootSuite is vertaald in 10 verschillende talen voor het dashboard en meer dan 20 talen voor de mobiele versies.

Het vertalen naar zo veel talen is een belangrijk onderdeel voor ons. Het zijn andere culturen waar we ons op richten en de taal is onderdeel van de cultuur. We vinden het belangrijk om ons aan te passen aan die cultuur door middel van de taal, omdat je daardoor een betere communicatie hebt.
Vandaar de enorme groei naar verschillende talen en landen die wij ook met veel enthousiasme ontvangen.

Waarom Nederland?

Welke redenen zijn er geweest om naar het Nederlands te vertalen zou je denken? Nederland kan dan klein zijn in vergelijking met vele andere landen. De Social Media feiten maken Nederland enorm groot. 8 op de 10 Nederlanderse internetgebruikers zijn actief op Social Media, ze zijn de nummer 1 als meest actieve land op Social Media in 2011 en ze staan constant in onze top 10 aanmeldingen. Deze feiten maken Nederland belangrijk voor ons.

HootUp Netherlands

Het vertaal project

Het vertaal project is meer werk dan menig mens zich voorstelt. Het zijn 50.000 woorden totaal die vertaald moesten worden en dat is actief gebeurt in een periode van 2 maanden. Via een speciaal door HootSuite ontwikkeld project, HootSuite Translation Project,  konden mensen zich aanmelden om mee te helpen aan de vertalingen. Suggesties konden worden toegevoegd door de mensen die aangemeld waren, en als je was goedgekeurd als coördinator kon je de woorden indienen en werden de vertalingen doorgevoerd. Het is een vrijwilligers project geweest en daar zijn wij alle vrijwilligers erg dankbaar voor.

Maar ze zijn nog niet klaar. Met nog meer dan 20 lopende vertaal projecten zijn we goed op weg om nog meer te groeien en te verbeteren. Waar we hebben jou hulp nodig bij deze groei. Wil je ons helpen en een steentje bijdragen aan het project, meld je dan nu aan op HootSuite Translation Project en help vertalen in meer dan 20 talen naar keuze!

Volg @HootSuite en @HootSuite_NL voor nieuws over  Hootsuite en Social Media. Benieuwd wie er HootSuite gebruiken, neem een kijkje op onze speciale Hoo’s Hooting in Nederland.